De opdrachtgevers waren te krap behuisd in hun jaren dertig woning. Ze kregen de kans het huis van de buren te kopen en deze samen te voegen. Maar hoe ga je eigenlijk om met twee huizen aan elkaar? Twee trappenhuizen, twee provisiekelders, twee keukens enzovoorts?

 

Om goed gebruik te kunnen maken van de extra ruimte was het nodig alle niet-noodzakelijke verdubbelingen weg te halen, zoals een tweede trappenhuis. En het huis opnieuw te reorganiseren, zodanig, dat het weer één huis werd en niet een optelling van twee huizen.

 

De meest logische opzet was ruimere entree aan de zijkant van het huis, en de grotere woonkamer in het nieuw aangekochte huis. Maar wat doe je dan met de tweede provisiekelder? We hebben die bij de woonkamer getrokken als een soort vide naar beneden met een glazen vloer: de wijnkelder.

Client aan het Woord

“Wij hebben dankzij Rob zijn deskundigheid en creativiteit twee huizen kunnen samenvoegen tot één prachtig huis! Alles klopt en het huis voelt en ziet eruit als één! De eyecatcher is toch wel de wijnkelder met glazen vloer geworden.”

Team

  • Rob Hilz, Architect bij LAB-DA Architecten

  • Martin van Gerrevink, Projectleider bij LAB-DA Management B.V.

  • Van der Sluis, Aannemer