Het ontwerp van deze jaren dertig woning werd bepaald door de wens de achtertuin te behouden maar tegelijkertijd het woonoppervlak op de begane grond te vergroten. Dit betekende een uitbreiding aan de zijkant waarbij de bestaande garage onderdeel werd van het totaal.

 

Feitelijk is de keuken tussen de bestaande woning en de garage geplaatst. Om te voorkomen dat de wand naar de buren te hoog werd, is er een trapsgewijze dakopbouw gemaakt. In het lagere gedeelte is een ‘facility wall’ ontworpen waarin keukenblok, garderobe en meterkast zijn opgenomen. Door bovenlichten te maken bij het ‘opgetilde’ dak, hebben de ruimten veel daglicht gekregen. Dit dak gaat aan de voorzijde over in een welkome luifel bij de entree. 

Client aan het woord

“We hebben heel prettig samengewerkt met Rob, we waren heel blij met zijn creatieve ideeën die een mooie vertaling waren van onze wensen, maar die we zelf nooit bedacht zouden hebben. Daarnaast ontstond er in de uitvoering een goede samenwerking met onze aannemer en Rob, waardoor het ontwerp op een praktische wijze gerealiseerd kon worden”

Team